Narcissister i parforhold er en giftig affære

Narcissiter i parforhold

Narcisssiter er ofte psykisk voldelige – præmært fordi de nyder den magt, de kan få.

Den største belastning, ved at være i parforhold med en narcissist, er at du bliver i tvivl om din egen virkelighed. Din ret til dine følelser og grænser bliver noget du skal forhandle om. Du bliver gjort ansvarlig for problemerne, ved at reagere på hans narcissistiske adfærd. Hvis bare du var mindre følsom, så ville I ikke have problemer. Narcissister har ukærlig egocentreret adfærd, overfor mennesker, i nære relationer.

De oplever, at du selv er skyld i, at blive udsat for krænkende, voldelig adfærd, fordi du elsker ham og vil være tæt på ham. Hans handlinger er meget skadelige. Narcissister føler sig berettiget til at krænke og såre dig med vilje. Deres ord og handlinger, stemmer ikke overens.De nyder at snyde og bedrage dig, da det giver dem en følelse af magt. En vigtig grundsten i den narcissistiske profil, er at de tager den magt, de kan få fat i. De ødelægger dig så meget, som du tillader det. Hvis du viser ham din sårbarhed, vil han udenh tvivl, bruge den imod dig.

Du kan læse mere om narcissister i Susanne Møbergs bøger. Se hendes info her: Forelsket i en narcissist

Han er et menneske udadtil og et andet menneske overfor dig. Sød, charmerende og nærmest perfekt på den ene side, men kan skifte til  indebrændt, kortluntet, nedladende og krænkende, på den anden side. Han føles som to forskellige personer.

Hans humør lever sit eget liv, uafhængigt af dig og dine handlinger. Han kan blive vred over små ting, som er ok den ene dag og forkerte den næste. Du går på æggeskaller og aflæser hans signaler, for at komme hans vredesudbrud i forkøbet. Du er blevet ansvarlig for hans reaktioner og indre psykiske pres.

Verbal vold er ofte også en del af psykisk vold. Han kan sige virkelig grimme, nedladende ord om dig, som han efterfølgende fornægter, forvrænger eller bortforklarer. Ofte vil han sige at det var din egen skyld og hvis han undskylder, er det oftest for at få dig til at stoppe med at tale om det og glemme den konflikt.

 

 

 

 

Er du forelsket i en narcissist?

Skader og sårer han med vilje?

Har han dårlig samvittighed, hvis han siger undskyld?

Og manipulerer han dig med vilje?

Svaret er JA!

De fleste krænkende/voldelige mænd, udøver deres adfærd, fordi de mener, at de er berettiget til det.

De har rettigheder, som er anderledes end dine og derfor har de heller ikke det samme samvittighedsmæssige udgangspunkt.

Deres adfærd er intentionel, for at opnå de beføjelser og den forsyning, de ønsker sig. Det er uden samvittighed, at de kan lyve, bedrage og forvrænge virkeligheden – de mener at de har ret til det og at du jo selv har et ansvar for, om du lader dig bedrage, krænke, udnytte og nedbryde.

Hvilken type kvinde er sammen med en narcissist?

Smukke, kloge, ambitiøse kvinder, bliver også forelsket i en narcissistisk mand. Af flere grunde. Følelsen af at blive set, hørt og feteret er narcissistens varemærke. Han kan formidle den magi, som alle kvinder drømmer om. Han buldrer fremad uden at se sig for og tager det han ønsker sig. Selvtilliden, de store armbeværelser og ophøjelse – når han er så særlig og vælger mig, må jeg jo også være noget særligt.

De fleste narcissister vælger stærke kvinder, som repræsenterer en profil, de ikke selv kan leve op til. En profil, som han selv mener han kan, men som han inderst inde ved, at han ikke kan. En liv med en narcissist, er en lang og tung kompensering for hans mindreværd. Jo mere du prøver at føje ham, glæde ham, forsyne ham – jo mere irriteret og krænkende vil han blive. Hvis du har succes, så passer det godt til hans selvopfattelse, selvom han ikke selv formår at skabe succes. Når han så formår, at nedbryde dig/splatte din integritet ud, bliver han vred, ond og frustreret. Han vil hurtigt tage æren for det du har skabt og føle sig krænket, hvis du italesætter at han fejlagtigt tager æren.

Er en krænkende, narcissistisk mand bevidst om hvad han gør?

Mange kvinder beskriver hvordan han aldrig synes hun gir nok og gør nok, men jo mere tilpassende, pleasende og underdanig hun bliver, desto mere provokeret og led, bliver han. Jo mere du giver ham, jo mindre respekt har han for dig. Jo flere løgne du tror på, jo vildere rykkes dine grænser.

Det ligner lidt en kat, der fanget en mus, og vækker den op, når den spiller død. Når du er ulykkelig og nedbrudt, skifter han over til at være kærlig, glad eller bare normal, men når du så hopper med på den og tror at alt er godt, skiftet han tilbage og bliver krænkende.

Så ja, de manipulerer bevidst for at få verden til at være et sted, der lever op til hans rettigheder, men du kan ikke sammenligne det med, hvis du selv bevidst manipulerede. Eller hvis du skulle skade nogen bevidst. Fejl nr 1 er at vi tager udgangspunkt i vores egen måde at tænke og føle på. De er ikke som dig!

Deres særlige rettigheder, er det der adskiller narcissister fra andre mennesker

De er en helt anden slags mennesker, som mener at det eneste problem med deres adfærd, er alle de skrøbelige, sarte kvinder, som hele tiden reagerer og påpeger hans adfærd. Hvis du bare ville holde op med at reagere på hans vrede, løgn, bedrag, vold osv. ville I ikke ha nogen problemer.

Den narcissistiske personlighed, spejler sig i din kærlighed og lever af dine følelser. Han kan mærke smerte, når han mister nogen eller noget, som han føler sig berettiget til. Udgangspunktet er altid forsyning af ham.

Læs mere om vold i parforhold er: Vold i parforhold

 

 

Brug for omgående hjælp?

Du er ikke alene i denne kamp! Tag kontakt til os på omdp@protonmail.com 

Har du brug for akut hjælp, kan du kontakte Lev Uden Vold som har en døgnåben nødlinje – tlf. 1888

Du kan følge os på Instagram under Omdrejningspunktet_kbh og læse vores daglige opslag om psykisk vold. Vi kæmper for at udvide vores bevidsthed og i fællesskab genetablere vores følelsesmæssige rettigheder.

Alle, der arbejder i Omdrejningspunktet, har egne erfaringer med voldelige relationer. Enten fra opvæksten, parforhold eller begge dele. At elske et menneske, som skader dig, er svært at forstå. Vi mener, at du skal have prøvet det, for at kunne forstå det.

Derfor tøv ikke med at tage konktakt. Du er ikke alene!