Podcast om psykisk vold 

Vi mener at viden spiller en afgørende faktor

Her på vores hjemmeside finder du en liste over podcast som beskæftiger sig med emnerne “psykisk vold”, “narcissisme” og “psykopati”. Betegnelser der ofte bruges om personer, der udover vold. Fysisk vold er mere tydelig og særligt graden, betegner hvor afstumpet en person er. Psykisk, sexuel, materiel og økonomisk vold er blevet mere tydelig qua den danske lovgivning og det øgede fokus på, hvor skadeligt det er at leve i eller med. Psykisk vold finde i forskellige grader og kan være meget subtil at få øje på.

Bliv fri af psykisk vold af Anne Cathrine Blegvad

  • Bliv fri af psykisk vold – er en podcast lavet til dig der lever i et parforhold hvor der er psykisk vold. Til dig der er brudt fri og har levet i et parforhold med psykisk vold eller er vokset op med psykisk vold.

Hvorfor gik du ikke bare af Cleoh Dharma Søndergaard

  • Denne podcast handler om psykologien bag psykisk vold: Den vil med viden fra eksperter og psykologer samt personlige beretninger besvare spørgsmålet: Hvorfor det kan være så svært at gå. Samtidig vil den søge at give håb og styrke til at kunne forlade psykisk vold.

Gaslight af Christina Copty

  • I denne podcast inviterer psykoterapeut Christina Copty modige gæster i studiet, som deler deres erfaringer og oplevelser med psykisk vold, så den kan blive synliggjort, og så folk kan se, at de ikke er alene, og at der er håb forude.

Et Liv uden vold af Emma Klose Gorodkin

  • Podcasten Et Liv Uden Vold egner sig til dig, som mangler viden omkring vold, som ønsker selv at få hjælp og rådgivning til at kunne søge hjælp, samt at blive opmærksom på hvad du skal lægge mærke til. Til dig der som pårørende er tvivl om hvorvidt en bekendt lever med vold og hvordan du kan søge hjælp. Og til en som selv har været udsat for vold i en nær relation.

Vi taler højt om vold

  • I podcasten ”Vi taler højt om vold” kan du blive klogere på psykisk vold og de alvorlige konsekvenser, den kan have for både individet og samfundet. Målet er, at vi i fællesskab kan komme både volden og skammen til livs ved at tale højt om den – og ikke mindst handle, når vi opdager den.
  • I år sætter ALT.dk og krisecentret Danner fokus på voldsudsatte kvinder og de løsninger, der er behov for i dagens Danmark, så vi kan komme volden og skammen til livs. Lyt med, og støt op om kampagnen #talhøjtomvold.

92 procent af danske sager om partnervold med Christina Copty – AFTENKLUBBEN

  • Ifølge en ny rapport fra VIVE og organisationen Lev Uden Vold, så bliver det i 92 af tilfældene hvor der er vold i parforhold hjemme, ikke anmeldt til politiet. Hvordan kan det være og hvordan kan vi som samfund gøre noget ved det? Christina Copty, som psykoterapeut og forfatter til bogen ”Partner, Løgner, Elsker, Krønker – Om Psykisk vold i parforholdet”, gæster AFTENKLUBBEN til en snak om vold i parforhold. Vært og tilrettelægger: Daniel Cesar.

Dysfunktion af Carolina Magdalene Maier

  • En podcast om kvinder, der har været i forhold til mænd med psykopatisk eller narcissistisk adfærd. Podcasten interesserer sig ikke for mændene, men for kvinderne. Den udforsker, hvorfor de blev fanget ind i forholdet. Hvorfor de blev i det. Og ikke mindst hvad der skete, for at de kunne slippe væk.

The Narcissists’ code af Lee Hammock

  • Lee Hammock a self aware narcissist known as Mental Healness all over social media. He suffers from N*D (Narcissistic Personality Disorder) and has been dealing with this personality disorder for as long as he can remember. He has been in psychotherapy for the last 4 years and Therapy has helped him to figure out exactly why he does what he does and it has allowed him to get to this point where he can offer you the perspective inside the head of a person battling this personality disorder.

Tilmeld dig vores gruppetilbud her på Gratis hjælp og læs mere om psykisk vold under Hvad er psykisk vold?

 

 

Tvivlen i voldsdynamikken

Hvis du ikke var i tvivl, var du gået for længst

I Omdrejningspunktet taler vi ofte om, hvordan tvivlen har en afgørende faktor i kompleksiteten og smerten ved at gå. Så længe du tvivler, er der håb. Når først du ser hvem han i virkeligheden er, fokuserer på hans handlinger, frem for hans ord, vil du kunne bryde jeres traumebånd. Det kræver styrke at se virkeligheden klart, men når først du kan se, uden at blive i tvivl, er der ingen vej tilbage. Det du ved, kan du ikke ikke-vide igen.

Rejsen ud af hans ord

I løsrivelsesfasen er det meget vigtigt at kende forskel på ord og handling

Mange af os har fundet stor hjælp og støtte, både ved at læse om giftige nedbrydende parforhold og ved at lytte til podcast, om psykisk vold. I kampen for at forstå hvad der skete, har vi brug for at spejle os i hinanden. Derfor spiller gruppeterapi en afgørende faktor, for din mulighed for, at finde hjem til din egen virkelighed. At se hvordan andre stærke kvinder kæmper sig hjem og holder fast, giver både inspiration og mod. God lyttelyst herfra!