Seksuel vold er en kategori af psykisk vold som bruges til at udøve og opnå magt over offeret.

 

Sex mod din vilje, overtalelse til sex, som du ikke selv ønsker, udskamning over manglende lyst, udskamning over din krop eller din seksualitet. Seksualiserende adfærd, trusler om utroskab eller ligende. Hans behov er dit ansvar og din opgave, at indfri, hvis du vil være i en relation til ham. Du skal vise taknemmelighed for hans lyst og bliver gjort ansvarlig for, hvis han har lyst til andre kvinder.

Seksuel vold kan opleves på meget subtile måder, hvor du mister orienteringen og fornemmelsen af, hvad du selv kan li og hvad du er manipuleret til at tro, at du godt kan li. Seksuel vold kan også være et parforhold, hvor du fysisk bliver frosset ude og kontinuerligt bliver afvist seksuelt. Denne voldsform kan også komme til udtryk som ikke god nok, for tyk, for grim, at du ikke har lyst nok. Du bliver den ansvarlige for hans impotens eller manglende lyst.

Insestiøse overgreb eller lignende form for seksuel krænkelse, feks at skulle se på andre have sex, er også seksuel vold. I psykisk voldelige forhold eller familier, kan du blive så følelsesmæssigt udsultet, at den seksuelle kontakt føles god og afhængighedsskabende for dig. Det er ikke ualmindeligt at kvinder i voldelige forhold, tænker at der i det mindste er en god seksuel kemi i relationen. Denne opfattelse vil ofte ændre sig, når hun bliver fri at volden og får sin egen virkelighedsopfattelse tilbage.

Det er sjældent at en kærlig og god seksuel kemi kan etableres med en partner, der er følelsesmæssigt utilregnelig. Ofte er deres seksualitet den primære udtryksform og derfor føles det som det eneste sted, du kan få kontakt med ham.

 

 

Din selvopfattelse og dit selvværd er en stor del af din seksualitet. Hvis du er sammen med en mand som kritiserer dig, din krop og din kvindelighed, kan det have livslange konsekvenser.

 

 

Sex uden samtykke, er den oplagte form, for seksuel vold. Men seksuel vold er også at overtale dig eller afpresse dig til sex, som du ikke har lyst til. Afpresningen kan være at han er mere rolig og afstresset, hvis du har sex med ham. Han er en bedre far, mindre vred eller bare mere medgørlig, når du har givet efter. Afpresning kan også være at du skal leve op til hans ideer om dig, som den frække, seksuelle kæreste og derfor giver efter for hans ønsker.

 

Seksuel vold kan også komme til udtryk ved at være omvendt-seksuel. Hvis du lever i et parforhold med konstant afvisning, vil du ofte vende det indad og oversætte det til, at der er noget galt med dig. Du kan føle dig mindreværdig, dårlige end andre kvinder, lidt for tyk, lidt for usexet eller andet der ligger som et latent signal i hans afvisning. Hvis du påtaler det, vil han bortforklare det og nægte at tage ansvar for at han har et problem med sin seksualitet.