Bolette Line Kragh, psykoeterapeut i Omdrejningspunktet

Din tvivl er en del af den psykiske vold!

Tvivl låser dig fast –
har jeg virkelig været udsat for psykisk vold, eller er jeg bare sart?

Forvirring og tvivl er en stor del af psykisk vold. Hvis du ikke var i tvivl, ville du være gået meget før. Derfor er en del af strategien for psykisk voldelige, at ansvarsforskyde, forvrænge din oplevelse, gøre dig forvirret og pege i alle andre retninger, end det du ville tale om.
Følgevirkningen ved psykisk vold er, at du kan blive forvirret og tvivle på alt omkring dig. Hvad vil du selv? Har du brug for hjælp? Er du urimelig? Skaber du drama? Etc. Det er nøglen ind i et forhold med psykisk vold, på samme måde, som det er nøglen ud.

Rejsen hjem

En del af processen “rejsen hjem” er at beslutte dig for hvem du føler at du har været sammen med, hvordan han har været, hvordan det har været for dig & for dine børn. Det er umuligt at navigere i en dynamik, hvor du skifter mening om en person, alt afhængigt af hans udsving og humør. Det skifter hele tiden. En umulig opgave at følge, meget udmattende og en del af strategien.

Er det bare mig der er sart?

Måske er du i tvivl om det du har oplevet, har været slemt nok. Måske er du i tvivl om, hvorvidt du er alt det han siger du er – sart, kontrollerende, dominerende, skadet af din barndom eller tidligere forhold, psykisk syg, paranoid, utilfreds, urimelig, egoistisk osv.
Sandheden er, at ingen er skyld i, at blive behandlet dårligt. Kærlighed skal ikke gøre ondt og når du elsker, ønsker du at beskytte det menneske imod smerte. Det er ikke normalt at nedgøre andre menneskers reaktioner. Alle hans forklaringer, undskyldninger og undvigelserhandler om, at skabe plads til sine egne særlige rettigheder, uden ansvar, konsekvenser eller brok.
Omdrejningspunktet kæmper for at skabe bedre muligheder for healing & forløsning for mennesker, der har levet i psykisk vold. Vi ser voldsdynamikken, som et udtryk for at den ene part mangler psykiske rettigheder, som kun er tildelt den anden part. Vi kan ikke ændre på ham, men vi kan ændre på vores egen oplevelse af ham.
Alle i foreningen har gået vejen selv og har uddannet sig for at kunne transformere smertefulde erfaringer til redskaber – ikke kun for sig selv, men også for at være en hjælp for andre.

Mønsteret og manglende rettigheder er ofte skabt meget tidligt i livet. Det mønster er hvad vi kæmper for at ændre på.

Hvordan skal vi ellers lykkes med at forvente bedre i næste relation?

Uanset om du er i tvivl eller ej, kan det ikke skade dig at få hjælp, til at forstå og håndtere dine følelser.

 

Brug for omgående hjælp?

Du er ikke alene i denne kamp! Tag kontakt til os på omdp@protonmail.com 

Har du brug for akut hjælp, kan du kontakte Lev Uden Vold som har en døgnåben nødlinje – tlf. 1888

Du kan følge os på Instagram under Omdrejningspunktet_kbh og læse vores daglige opslag om psykisk vold. Vi kæmper for at udvide vores bevidsthed og i fællesskab genetablere vores følelsesmæssige rettigheder.

Alle, der arbejder i Omdrejningspunktet, har egne erfaringer med voldelige relationer. Enten fra opvæksten, parforhold eller begge dele. At elske et menneske, som skader dig, er svært at forstå. Vi mener, at du skal have prøvet det, for at kunne forstå det.

Derfor tøv ikke med at tage konktakt. Du er ikke alene!