Materiel vold

Vredesudbrud hører under materiel vold, også selvom det er uden fysisk vold er !

Materiel vold er en voldsform som ofte bliver overset, da den kan leve i større eller mindre omfang. 

Vredesudbrud med høje lyde og slag på døre, borde eller andet. Ting der bliver ødelagt, smadret, revet itu eller fjernet.

Mange undervurderer belastningen ved materiel vold og tænker, at det ikke er ødelæggende, som andre former for vold. Råb, skrig og larm er meget intimiderende og krænkende. det har samme effekt som andre voldsformer. Du gør alt for at undgå hans vredesudbrud, hvilket giver ham den magt hans ønsker. Du begynder at holde øje med hans humør, i håb om at kunne regulere ham og undgå at han bliver sur. Magtfordelingen imellem jer er ulige og du bruger mange ressourcer på at regulere en voksen mand, som burde kunne regulere sig selv hensigtsmæssigt.

Hans vredesudbrud er verbalt voldsomme. Han sparker på dine ting, ødelægger dine ting eller smider dine ting ud. Ofte går han efter at ødelægge det, der betyder noget for dig.

Materiel vold er også at få ridser i din bil, punkterede dæk, ødelagt din cykel. Mange oplever også at få stjålet ting, der har betydning. Billeder, minder og ting med affektionsværdi for dig.

En meget intimiderende voldsform er høje lyde, råben og skrigen, som er en form for vold, der er meget skræmmende og krænkende. Denne form for adfærd er meget magtfuld og skaber et højt alarmberedskab, der kan være højt, mange år efter.

Brug for omgående hjælp?

Du er ikke alene i denne kamp! Tag kontakt til os på omdp@protonmail.com 

Har du brug for akut hjælp, kan du kontakte Lev Uden Vold som har en døgnåben nødlinje – tlf. 1888

Du kan følge os på Instagram under Omdrejningspunktet_kbh og læse vores daglige opslag om psykisk vold. Vi kæmper for at udvide vores bevidsthed og i fællesskab genetablere vores følelsesmæssige rettigheder.

Alle, der arbejder i Omdrejningspunktet, har egne erfaringer med voldelige relationer. Enten fra opvæksten, parforhold eller begge dele. At elske et menneske, som skader dig, er svært at forstå. Vi mener, at du skal have prøvet det, for at kunne forstå det.

Derfor tøv ikke med at tage konktakt. Du er ikke alene!